همکاری پلی استیشن و بانجی؛ از زیرساخت های آنلاین تا نه به بازی انحصاری
به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، ساعاتی پیش، سونی از تصاحب استودیوی بازی سازی بانجی (Bungie) اطلاع داد؛ استودیویی که سال ها پیش به عنوان یکی از زیرمجموعه های مایکروسافت سری بازی های بزرگ هیلو را خلق کرد و در حال حاضر هم سری بازی های بزرگ دستینی را در اختیار دارد. بانجی که چند سال پیش به استودیویی مستقل تبدیل شد، از این پس به عنوان یکی از زیرمجموعه های پلی استیشن به کار خود ادامه خواهد داد.
با این حال، نکته مهم این جاست: بانجی به استودیوهای پلی استیشن ملحق نمی گردد، بلکه به عنوان یکی از زیرمجموعه های سونی به کار فعلی خود ادامه خواهد داد و بازی هایش را روی تمام پلتفرم ها عرضه خواهد نمود.
اگر بانجی قرار نیست برای پلی استیشن بازی انحصاری بسازد، پس معامله 4 میلیارد دلاری پلی استیشن قرار است چه نتیجه و منفعتی برای آن ها در پی داشته باشد؟ مدیر عامل پلی استیشن یعنی جیم رایان به تازگی مصاحبه ای با وب سایت گیم اینداستری داشته و در آن، درباره این معامله و جزییات آن شرح داده است.
طبق گفته مدیر عامل پلی استیشن، بانجی قرار است به آن ها در ساخت بازی های آنلاین و سرویس-محور و هم چنین عرضه دیگر بازی های پلی استیشن روی دیگر پلتفرم ها یاری کند. در واقع، سونی به بانجی اجازه می دهد تا ضمن اینکه بزرگتر می گردد، استقلال خود را حفظ کند و به عرضه بازی روی تمام پلتفرم ها ادامه دهد. در مقابل هم بانجی تخصص خود در ساخت بازی های آنلاین و سرویس-محور را به پلی استیشن می آورد.
جیم رایان در این مصاحبه تازه خود به این موضوع اشاره می نماید که آن ها نمی خواهند تمام و کمال محدود به کنسول های بازی باشند و بانجی یاری بزرگی در ورود سونی به دیگر پلتفرم ها خواهد بود.
مدیر عامل پلی استیشن طی همین مصاحبه تایید کرد که نه تنها دستینی روی تمام پلتفرم ها باقی خواهد ماند، بلکه بازی های آینده بانجی هم روی دیگر پلتفرم ها عرضه خواهند شد. منظور از دیگر پلتفرم ها، فقط کامپیوتر نیست و بازی های بانجی به پلتفرم رقیب یعنی ایکس باکس هم خواهد آمد. در همین باره، جیم رایان گفته است: اولین چیزی که بی چون و چرا روی آن توافق کردیم، ادامه کار بانجی به عنوان یک استودیوی بازی سازی مستقل و یک ناشر و هم چنین عرضه بازی های آن ها روی پلتفرم های مختلف بود. من و پیت (مدیر عامل بانجی) در چند ماه گذشته درباره موضوع های مختلفی صحبت کردیم و این موضوع یکی از اولین ها و در عین حال ساده ترین توافق هایی بود که با یکدیگر داشتیم.
درباره انحصاری نبودن بازی های بانجی، جیم رایان ادامه می دهد: همه می خواهند جامعه بسیار بزرگ دستینی، روی هر پلتفرمی که هستند، بتوانند به تجربه دستینی ادامه دهند. این دیدگاه برای تمام بازی های آینده بانجی هم رعایت خواهد شد و سوالی هم درباره آن وجود ندارد.
مدیر عامل پل استیشن می گوید که بانجی به عنوان یک استودیوی مستقل به کار خود ادامه خواهد داد: بانجی تحت نظر شرکت سونی به ساخت و انتشار بازی روی دیگر پلتفرم ها ادامه خواهد داد. ما درک می کنیم که این موضوع چقدر مهم است. استودیوهای زیادی را خودمان تشکیل داده ایم، اما در این سال ها استودیوهای مختلف دیگری را هم تصاحب نموده ایم. فرقی نمی نماید ناتی داگ باشد، یا گوریلا گیمز، ساکرپانچ پروداکشنز یا یکی از اخیرترین ها یعنی اینسامنیاک گیمز. برای این شرکت ها بسیار مهم است که استقلال و فضای لازم برای فعالیت را به آن ها بدهیم و در عین حال هم به آن ها حمایت و پشتیبانی های لازم را جایی که ضروری است، ارایه کنیم.
شکی در این موضوع نیست که برخلاف رقیب پلی استیشن، سونی تخصصی در ساخت بازی های آنلاین و سرویس-محور ندارد. تمرکز سونی تا به حال روی بازی های تک نفره پرهزینه و داستان محور بوده، اما صنعت بازی به این سمت پیش نمی رود. هر قدر هم که هوادار بازی های تک نفره سونی باشیم، نمی توانیم ضعف آن ها در ساخت بازی های تیراندازی اول شخص یا بازی های آنلاین را انکار کنیم. یکی از شکست های اخیر سونی در این باره، بازی چند نفره آنلاین ستارگان نابودی برای پلی استیشن 5 بود. بازی در ابتدا قرار بود هفتاد دلار قیمت داشته باشد، سپس به شکل رایگان برای مشترکان پلی استیشن عرضه شد و اخیرا هم شنیده ایم که قرار است کاملا رایگان گردد. پشتیبانی از این بازی آنلاین و عرضه محتوا برای آن افتضاح بوده است. احتمالا تنها بازی آنلاین سونی در آینده نزدیک هم بخش چند نفره لست آو آس 2 باشد که آن هم می توانید مطمئن باشید در مقابل دیگر بازی های آنلاین روز دنیا حرفی برای گفتن ندارد.
بانجی در این زمینه می تواند به استودیوهای سونی یاری بسیار بزرگی کند و آموخته های خود را در اختیار آن ها قرار دهد. جیم رایان در این باره گفته است: من و پیتر (مدیر عامل بانجی) طی صحبت های خود به این نتیجه رسیدیم که چقدر دنیا بینی مان مشابه یکدیگر است. اینکه چقدر دو شرکت ما می توانند به یکدیگر یاری نمایند. ما دقیقا مثل دو تکه پازل هستیم که همدیگر را کامل می نمایند. آن ها بازی های بسیار بزرگ و دنیاهای بزرگ می سازند که سرانجامی ندارند. در مقابل، قدرت پلی استیشن، همانطور که خودتان می دانید، بازی های تک نفره داستان محور یا بهتر است بگوییم داستان گویی است. استودیوهای پلی استیشن چنین بازی هایی می سازند و بعضی از آن ها از برترین بازی های حال حاضر دنیا هستند.
رایان می داند که بازی های تک نفره ی، در مقابل بازی های آنلاین سرویس-محور که ده ها (و بعضا صدها) میلیون بازی نماینده دارند، بخش کوچکی از سهم کلی صنعت بازی را شامل می شوند. مشخصا کنسول ها، هر قدر هم که تجارت بزرگی باشند و همه پیشرفت ها و توسعه بازی ها هم به خاطر آن ها صورت بگیرد، راه اصلی تجربه بازی ها در دنیا نیستند. مدیر عامل پلی استیشن می گوید: پیش از این هم گفته ام که می خواهیم جامعه گیمرهای پلی استیشن را بزرگتر کنیم و فراتر از کنسول، که تخصص طولانی مدت ماست، پا بگذاریم. این توسعه می تواند شکل های مختلفی داشته باشد. یکی از آن ها قطعا فراهم کردن امکان تجربه بازی های شگفت انگیزی که در طول 25 سال گذشته ساخته ایم، روی مکان های دیگر است. می بینید که آغاز به عرضه بازی هایمان روی پلتفرم های مختلف نموده ایم. برنامه ای سریع هم برای ورود به بازی های سرویس-محور داریم. حالا هم این فرصت فراهم شده است تا مشخصا از تیم مستعد بانجی درباره این موضوع بیاموزیم و با آن ها کار کنیم. این اتفاق سرعت حرکت برنامه هایی که اتخاذ نموده ایم را بسیار بالا خواهد برد.
پلی استیشن تنها برند و شرکت سونی نیست و سونی عایدی بسیار بزرگی از تولیدات خود در دیگر رسانه ها دارد. می بینیم که فیلم آنچارتد تا چند ماه دیگر اکران می گردد و پس از آن هم قرار است شاهد پخش سریال های لست آو آس و توییستد متال باشیم. دستینی هم به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه بازی ها، دنیایی بسیار بزرگ و عمیق دارد؛ دنیایی که آماده تبدیل شدن به فیلم ها و سریال های متعدد است. حالا که دستینی یکی از مجموعه های سونی محسوب می گردد، سونی می تواند به راحتی از دنیای این مجموعه برای ساخت انواع مختلف محتوا استفاده کند. مدیر عامل بانجی گفته که طی این قرارداد، اساسا از سونی انتظار دارد تا به آن ها در ساخت فیلم ها و سریال های دستینی یاری کند.
خبر تصاحب بانجی از سوی سونی در حالی منتشر می گردد که به تازگی مایکروسافت طی قراردادی تاریخی، از تصاحب اکتیویژن بلیزارد اطلاع داد و پیش از آن هم از قرارداد بزرگ خرید شرکت زینگا از سوی تیک-تو شنیدیم. خبر خرید اکتیویژن بلیزارد به وسیله مایکروسافت، از بیخ و بن صنعت بازی را تکان داد، با این حال جیم رایان می گوید که معامله بانجی و پلی استیشن پاسخی به این حرکت مایکروسافت نیست. طبق گفته رایان، از ماه ها پیش مذاکرات با بانجی آغاز شده بودند و ارتباطی با خبر خرید اکتیویژن از سوی مایکروسافت ندارند.
نهایتا، جیم رایان اضافه نموده است که برنامه خرید شرکت ها از سوی پلی استیشن قرار نیست به این زودی ها به سرانجام برسد. او می گوید: قطعا انتظار خریدهای بیشتری را داشته باشید. کارمان هرگز تمام نشده است. برنامه های بسیار زیادی برای پلی استیشن داریم. شخصا در آینده زمان زیادی را در بانجی صرف خواهم کرد تا اطمینان پیدا کنم تیم آن ها و همه چیز به خوبی سر جایشان قرار می گیرند و آن ها استقلال کامل به معنای کلمه را خواهند داشت. اما در دیگر بخش های پلی استیشن، حرکات بسیار زیاد دیگری را در برنامه داریم.
منبع: GamesIndustry.biz
منبع: دیجیکالا مگ