کدام کشورها به گردشگران واکسن کرونا می زنند؟

به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، بعضی از کشورهای دنیا با ترغیب گردشگران به واکسیناسیون، قصد احیای صنعت گردشگری خود را دارند که به واسطه همه گیری کرونا، ضرر و زیان فراوانی را متحمل شده است.

کدام کشورها به گردشگران واکسن کرونا می زنند؟

واکسن کرونا علاوه بر تاثیرهای غیرمستقیمی که به واسطه تامین امنیت و سلامت مسافران بر صنعت جهانگردی دنیا می گذارد، امروزه خود به یکی از اهداف جهانگردی در دنیا بدل شده است؛ به گونه ای که تعدادی از کشورهای دنیا، با وعده تزریق واکسن جهانگردان بسیاری را جلب می نمایند.

تا به امروز، آمار افراد واکسینه شده علیه ویروس کرونا در دنیا به بیش از یک میلیارد نفر می رسد؛ اما بدیهی است که آمار واکسیناسیون در تمامی کشورهای دنیا همسان نیست و بر اساس آمار سازمان دنیای جهانگردی، واکسیناسیون در بعضی کشورهای پیشرفته به بالای 60 درصد جمعیت می رسد؛ این در حالی است که بعضی کشورها به سختی پیروز به واکسیناسیون یک درصد از جمعیت خود شده اند.

توسعه واکسیناسیون در کشورهای پیشرفته تا حدنصاب امن، سبب شده است که این کشورها از ظرفیت های جهانگردی سلامت خود برای جذب جهانگرد استفاده نمایند. البته در این بین کشورهایی نیز هستند که آمار واکسیناسیون بالایی برای شهروندان خود ندارند و ترجیح می دهند که از درآمدهای حاصل از این راه استقبال نمایند؛ به همین تبع، پای بعضی ابهامات در مورد وجاهت اخلاقی چنین رویکردی نیز به موضوع باز می گردد.

تا به امروز 6 کشور برای تزریق واکسن به جهانگردان اعلام آمادگی نموده اند یا هم اکنون نیز در حال اجرای چنین طرحی هستند. در این مطلب به معرفی این کشورها خواهیم پرداخت.

ابوظبی؛ امارات متحده عربی

ابوظبی، مرکز امارات متحده عربی، از ماه ژوئن جهانگردان ورودی به این شهر را واکسینه می نماید. جهانگردان ابوظبی قادر خواهند بود تا با ثبت اطلاعات گدرنامه و ویزا در اپلیکیشن کووید 19 در این کشور، واکسن های فایزر یا سینوفارم دریافت نمایند. امارات متحده عربی میخواهد تا در آینده نزدیک این طرح را در شهر توریستی دبی نیز به اجرا درآورد.

البته واکسیناسیون رایگان برای آن گروه از شهروندان خارجی انجام می گردد که از قبل اقامت یا ویزای ورود (حتی ویزای منقضی شده) به ابوظبی را در پاسپورت خود دارند. در واقع، طبق این مصوبه جهانگردانی که به تازگی ویزای توریستی سفر به ابوطبی را دریافت نموده اند، مشمول دریافت واکسن رایگان نمی شوند.

مالدیو

مقامات کشور مالدیو چندی قبل برای اجرای طرح بازدید، واکسیناسیون، تعطیلات اعلام آمادگی کردند. این طرح پس از سرانجام واکسیناسیون ساکنان این جزیره کلید خواهد خورد. مالدیو که یکی از مقاصد لوکس جهانگردی در دنیا محسوب می گردد، برای جذب 400 هزار جهانگرد در سال برنامه ریزی نموده است تا خسارات صنعت جهانگردی را در این کشور جبران کند.

تا به امروز 41 درصد از جمعیت بزرگسالان مالدیو واکسینه شده اند که این احتمال وجود دارد که این کشور در ماه مارس تا آوریل سال آینده، پذیرای انبوه جهانگردان باشد.

ایالات متحده آمریکا

بعضی از استان های کشور آمریکا، شرایطی را فراهم کردند گه جهانگردان بدون نوبت قبلی به وسیله واکسن جانسون اند جانسون واکسینه شوند. مقامات نیویورک به عنوان یکی از کلان شهرهای ایالات متحده، در اماکن توریستی شهر به صورت رایگان جهانگردان را واکسینه می نمایند؛ گرچه سهمیه جهانگردان در این شهر چندان چشم گیر به نظر نمی رسد.

استان آلاسکا نیز به عنوان یکی از پیشگامان این عرصه، برای ترویج جهانگردی از مسافران در فرودگاه با واکسن فایزر و مدرنا استقبال می نماید. بعلاوه استان های آریزونا، فلوریدا، لوئیزیانا و تگزاس نیز با بهره گیری از مازاد ذخایر واکسن خود، اقدام به واکسیناسیون جهانگردان می نمایند.

بالی؛ اندونزی

جزیره بالی در کشور اندونزی یکی از محبوب ترین مقاصد جهانگردی شرق آسیا است که در ماه های اخیر، آسیب های بسیاری را از رکود صنعت جهانگردی متحمل شده است.

مقامات اندونزی قصد دارند با ارائه بسته های تعطیلات تابستان که تزریق واکسن در محل اقامت نیز بخشی از آن است، منابع اقتصادی ازدست رفته را جبران نمایند. این موضوع در حالی است که شرایط شیوع پاندمی در کشور اندونزی بسیار وخیم گزارش می گردد و تاریخ شروع طرح تابستانی، همچنان در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.

در منظره طرح بسته های تابستانی سفر به بالی، جهانگردان با واکسن های آسترازنکا و سینوفارم واکسینه می شوند و هزینه واکسیناسیون نیز در بسته تعطیلاتی آن ها لحاظ خواهد شد.

روسیه

روسیه به عنوان یکی از فراوری نمایندگان عمده واکسن کرونا در دنیا، قصد بهره برداری از طرفیت مازاد واکسن خود به عنوان مشوق حوزه جهانگردی دارد. بنا بر طرح پیشنهادی مقامات روس، تزریق هر دوز واکسن اسپوتنیک وی برای جهانگردان خارجی مبلغی بین 1200 تا 2200 یورو هزینه در بر خواهد داشت.

این موضوع در حالی است که صدود ویزای جهانگردی روسیه کماکان متوقف شده و چگونگی اجرای این برنامه محل بحث است. رئیس اتحادیه صنعت جهانگردی روسیه در این رابطه اذعان دارد:

این محصول آماده است؛ اما مسائل مربوط به پشتیبانی ویزایی و ورود قانونی برای خارجی هایی که مایل به تزریق واکسن روسی هستند هنوز رفع نشده است.

شایان ذکر است که پیش از این مقامات روسیه عنوان نموده بودند تا تمامی شهروندان روسیه واکسینه نشوند، واکسنی به جهانگردان خارجی تعلق نخواهد گرفت.

ارمنستان

حضور نام ارمنستان در این لیست شاید کمی عجیب به نظر برسد و همان طور که انتظار می رود، تفاوت عمده ای میان این کشور با سایر کشورهای لیست مذکور وجود دارد.

مقامات کشور ارمنستان پس از مواجهه با بی رغبتی مردم این کشور به واکسیناسیون، در اقدامی جایگزین و برای جلوگیری از انقضای واکسن های خریداری شده، از آن ها برای جذب جهانگردان خارجی بهره می برد. کشور ارمنستان که از واکسن های اسپوتنیک وی و سینوواک نیز برخوردار است، از جهانگردان به صورت رایگان با واکسن آسترازنکا پذیرایی می نماید.

در روزهای اخیر و در پی فقر واکسیناسیون در ایران، موج سفر شهروندان ایرانی به ارمنستان از 14,000 نفر نیز گذشت و اخبار ناراحت نماینده ای از سرگردانی شهروندان ایرانی در ایروان به گوش رسید. استقبال غیرمنتظره شهروندان ایرانی از تور ارمنستان و واکسن رایگان در این کشور، سبب شد که سفیر این کشور در تهران از تغییر قانون واکسیناسیون جهانگردان خارجی خبر دهد. بر این اساس، از 24 تیر ماه افرادی می توانند در کشور ارمنستان واکسن کرونا تزریق نمایند که بیش از 10 روز در آنجا اقامت داشته باشند.

منبع: کجارو / یورونیوز

به "کدام کشورها به گردشگران واکسن کرونا می زنند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام کشورها به گردشگران واکسن کرونا می زنند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید