پلیس پای کار آمد؛ 7 کمیته تخصصی برای مقابله با اقدامات ضد قرنطینه ای
به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، پلیس پایتخت از تشکیل 7 کمیته در خصوص دستورالعمل های مربوط به فاصله گذاری اجتماعی خبر داد.
به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، سردار حمید هداوند جانشین رییس پلیس پایتخت در مصاحبه با ایلنا درباره تمهیدات پلیس پایتخت برای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی گفت: پلیس تهران بزرگ نیز براساس دستورالعمل صادر شده در خصوص فاصله گذاری اجتماعی 7 کمیته تشکیل داده است.
وی با شرح درباره هر یک از این کمیته ها ادامه داد: این 7 کمیته اقدامات لازم در خصوص اجرای صحیح دستورالعمل طرح فاصله گذاری اجتماعی انجام خواهند داد. اولین کمیته؛ کنترل شرایط ورود و خروج خودروها در مبادی ورودی شهر تهران را برعهده دارد. این کمیته شامل پلیس راه و یگان امداد است و در سه محور مستقر شده اند.
جانشین رییس پلیس تهران بزرگ با بیان اینکه از ساعت 12 نیمه شب گذشته نیروهای پلیس راه و یگان امداد در این مناطق مستقر شده اند، گفت: یکی از این محورها اتوبان تهران شمال است که به تازگی افتتاح شده است. دیگری بزرگراه تهران-قم است که دو طرف اتوبان مسدود شده است. در جاده قدیم نیز در حوزه تهران در محدوده نعلبندان دو ورودی و خروجی را کنترل می کنیم.
سردار هداوند شرح داد: کمیته حمل و نقل درون شهری نیز داریم که مسئولیت آن با پلیس راهور است. این پلیس نیز در سطح شهر تهران به سایر دستگاه های دولتی مانند هلال احمر و شهرداری کمک می کند. پلیس راهور در کمیته حمل و نقل درون شهری نیز با افرادی که براساس دستورالعمل فاصله گذاری اجتماعی مرتکب تخلف می شوند، برخورد می کند.
وی ادامه داد: کمیته کنترل اصناف یکی دیگر از کمیته هایی است که در راستای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در پلیس ایجاد شده است. پلیس امنیت و اداره امکان مسئولیت این کمیته را برعهده دارند و کننده دادستان، کنندگانی از اتاق اصناف، وزارت صمت، اتحادیه ها و کنندگانی از تعزیرات حکومتی اعضای این کمیته هستند. این کمیته نیز در رابطه با کنترل مغازه ها و مشاغلی که نباید فعالیتی داشته باشند، اقدامات لازم را انجام می دهد.
جانشین رییس پلیس پایتخت گفت: براساس جدول ارائه شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا مشاغلی که نباید تعطیل شوند شامل فروشگاه های زنجیره ای، سوپرمارکت ها، میادین میوه و تره بار، نانوایی ها، سوپرگوشت ها و .. است و مشاغلی که نباید فعالیت داشته باشند شامل دانشگاهها، مدارس، مهدهای کودک، مراکز خرید و مال ها، استخرها، آرایشگاه ها، لوکس فروشی ها، اسباب بازی فروشی ها و تمامی مشاغلی که خدمات غیرضروری به مردم ارائه می کنند، است و چنانچه این اصناف باز باشند قطعا با آنها برخورد خواهد شد. همچنین یک سری مشاغل نیز هستند که با محدودیت می توانند فعالیت داشته باشند این مشاغل شامل دفاتر پیشخوان، دفاتر پلیس 110، دفاتر ثبت اسناد رسمی، دفاتر الکترونیک قوه قضاییه، صرافی ها، بانک ها و هتل ها هستند.
سردار هداوند با اشاره به کمیته فضای سبز، بوستان ها و تفرجگاه ها نیز شرح داد: این کمیته نیز در بحث پارک ها و مکان هایی که محل تجمع است مانند کوه ها، حاشیه رودخانه ها، محل هایی مانند درکه، سرخه حصار و... فعالیت کرده و این مکان ها را برای جلوگیری از اتراق مردم و تجمع افراد کنترل می کنند. دو کمیته دیگر شامل فضای مجازی که در خصوص فضای مجازی فعالیت می کند و کمیته اطلاع رسانی است که معاونت اجتماعی فاتب باید اقدامات اجرا شده را به صورت روزانه به مردم ارائه کند.
وی ادامه داد: تمامی اقداماتی که در این دستورالعمل برعهده پلیس است شامل این موارد ذکر شده است و نیروهای پلیس از نیمه شب هشتم فروردین ماه که این دستورالعمل اجرایی شده است، اقدامات خود را انجام داده اند.
جانشین رییس پلیس پایتخت در پاسخ به این سوال که آیا در مبادی ورودی و خروجی تردد در مبادی ورودی بیشتر است یا خروجی گفت: در مبادی ورودی به شهر تهران ترددها بیشتر است چراکه مسافرانی که در روزهای قبل به سفر رفته بودند در حال بازگشت هستند و خوشبختانه آمار تردد در مبادی خروجی بسیار کم شده است.
سردار هداوند همچنین درباره اصناف متخلف در روز اول اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی گفت: در روز گذشته متاسفانه در خیابان مولوی و خیام مغازه های بسکمک باز بود که کمیته اصناف در آنجا حاضر شده و تذکرات لازم را داده و همه فروشگاه هایی که براساس دستورالعمل نباید فعالیت داشته باشند را تعطیل کرد. خوشبختانه همه فروشگاه های غیرضرور در این منطقه نیز تعطیل شده است. مردم باید براساس آنچه در دستورالعمل اعلام شده است عمل کنند تا از شیوع این بیماری جلوگیری شود.
منبع: همشهری آنلاین