عرضه نفت خام در بورس در چه مرحله ای قرار گرفته است؟

به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، در آخرین روزهای شهریورماه بود که شورای عالی هماهنگی اقتصادی با هدف متنوع سازی روش های فروش نفت، طرح عرضه نفت خام در رینگ صادراتی بورس انرژی در داخل کشور به صورت ارزی را تصویب کرد اتفاقی که به گفته وزیر نفت قرار است به طور آزمایشی و محدود عرضه گردد و بعد ازگرفتن نتایج و انجام ارزیابی درمورد آن تصمیم گیری گردد.

عرضه نفت خام در بورس در چه مرحله ای قرار گرفته است؟

به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، چندی پیش اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری از عرضه نفت خام ایران در بورس اطلاع داد و گفت: با کشورهای دوست خود گفت وگو و راه های فروش نفت خود را باز نموده ایم. نفت خام ایران در بورس داخلی عرضه خواهد شد تا بخش خصوصی، به طور شفاف نفت را خریداری و صادر کند. در نتیجه به مقدار مورد احتیاج، بخش خصوصی در تناژهای مختلف وارد عرصه گردیده است.

چندی بعد از این اظهار نظر شورای عالی هماهنگی اقتصادی که به ریاست حسن روحانی برگزار گردید تصویب کرد که با هدف متنوع سازی روش های فروش نفت، طرح عرضه نفت خام در رینگ صادراتی بورس انرژی در داخل کشور به صورت ارزی انجام گردد. بر اساس این طرح، وزارت نفت می تواند با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای صادرات، نفت خام و فراورده های نفتی را به قیمت رقابتی، در بورس داخل کشور به فروش برساند.

به نظر می رسد عرضه نفت در بورس یکی از راهکارهای اسحاق جهانگیری برای دور زدن تحریم هاست. معاون اول رئیس جمهوری گفته که نخستین هدف آمریکا، ممانعت از فروش نفت ایران است که با عرضه نفت خام در بورس، بخش خصوصی می تواند نفت را از بورس به طور شفاف خریداری و صادر کند.

نظر وزیر نفت درمورد عرضه نفت خام در بورس

بیژن زنگنه نیز روز گذشته در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست در این مورد شرح داد: با عرضه نفت در بورس هیات دولت موافقت ننموده و سران سه قوه موافقت کردند. به دلیل حساسیت هایی که این موضوع دارد گفته شد که 20 درصد به صورت ریالی و 80 درصد به صورت ارزی به طور آزمایشی و به طور محدود عرضه گردد و بعد ازگرفتن نتایج و انجام ارزیابی تصمیم گیری گردد. عرضه آن حدود 40 هزار بشکه است.

هنوز ساز و کاری برای عرضه نفت در بورس پیش بینی نگردیده است

در این راستا، رضا پدیدار، کارشناس حوزه انرژی در گفت وگو با وبلاگ ساعت فانتزی با بیان اینکه دولت آمریکا معاملاتی که توسط دولت ایران انجام می گردد را منع نموده است، اظهار کرد: آمریکا اعلام ننموده که مردم عادی خرید و فروش ننمایند.

وی با اشاره به پیشنهاد عرضه نفت در بورس از سوی اتاق بازرگانی، گفت: با این پیشنهاد موافقت شد و فعالان بخش خصوصی باید زیرساخت های آن را هم ایجاد نمایند که قادر باشند نفت را بخرند و تجارت نمایند. البته نه به صورت ریالی بلکه به صورت ارزی.

این کارشناس حوزه انرژی در ادامه با بیان اینکه امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران محموله های 500 هزار یا یک میلیون بشکه ای را به فروش می رساند، توضیح داد: سبد بخش خصوصی کوچک تر است و این بخش محموله های 50 تا 100 هزار بشکه ای را به بخش خصوصی به فروش خواهد رساند.

پدیدار با تاکید بر اینکه ساز و کار عرضه نفت خام در بورس باید پیش بینی گردد، گفت: هنوز ساز و کاری برای آن پیش بینی نگردیده است. ساز و کار آن این است که بورس انرژی چه محموله هایی را از امور بین الملل نفت می گیرد. برای مثال نفت سبک، نیمه سبک، سنگین، حجم کم، حجم زیاد و... . همچنین باید شرایط معامله و نحوه پرداخت هم معین گردد.

وی در مورد تجربه ناموفق عرضه نفت خام در بورس در سال های قبل اظهار کرد: عرضه نفت خام در بورس در سال های قبل یک مرحله بود و در آن موقع در اختیار بخش خصوصی نبود. دولت تصمیم گرفت 500 هزار بشکه نفت سنگین را با یک قیمت معین به فروش برساند. متقاضیان خواستار قیمت کم تری بودند اما نماینده امور بین الملل بیان کرد با قیمت کم تر حاضر به فروش نفت خام نیست درحالی که بورس بر اساس عرضه و تقاضا است.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی در مورد نحوه بازاریابی بخش خصوصی برای فروش نفت شرح داد: عاملان بخش خصوصی در قالب تشکل ها، اتحادیه ها و شرکت های فعال در حوزه انرژی وارد عمل می شوند. در حال حاضر اتحادیه صادرنمایندگان فراورده های نفتی و انجمن های فعال در حوزه انرژی درحال آنالیز این موضوع هستند.

پدیدار ادامه داد: آن ها برای فروش نفت می توانند از نفتکش های شرکت ملی نفتکش و یا نفتکش های آزاد که تحریم مانع فعالیت آن ها نمی گردد استفاده نمایند. بخش خصوصی همچنین نحوه دریافت پول را تعریف و از طریق بانک های عاملی که تعریف گردیده است اقدام می نماید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "عرضه نفت خام در بورس در چه مرحله ای قرار گرفته است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عرضه نفت خام در بورس در چه مرحله ای قرار گرفته است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید