بازگشت از ویندوز 10 به ویندوز 7 یا 8 در چند قدم ساده!
به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، شاید شما هم جزو افرادی هستید که به محض انتشار ویندوز 10، فورا سیستم تان را ارتقا داده اید. با این حال با وجود تازه بودن و تازگی داشتن این سیستم عامل و امکان برخورد کابران به مسائلی در اجرای آن مثل مسائل موجود در درایورها و موارد دیگر ممکن است شما نیز از ارتقای سیستم خودتان پشیمان شده باشید. با این که ویندوز 10 نسخه تازهتر و کامل تری دارد ولی بعضی هنوز ترجیح می دهند با همان نسحه های قدیمی تر مثل ویندوز 7 یا 8 کار نمایند.
دلایل هر کدام از این کاربران فرق دارد. برای مثال ممکن است کار کردن با ویندوز 10 برایشان پیچیده باشد یا کاربری با فضای ویندوز 7 خو گرفته و کاملا به آن مسلط است. در برخی موارد هم کامپیوترها، سیستم عامل قدیمی تر را بهتر اجرا می نمایند. اما سوالی که پیش می آید این است که آیا امکان بازگشت از ویندوز 10 به ویندوز 7 یا 8 وجود دارد؟ پاسخ به این سوال مثبت است.
درواقع شما 1 ماه پس از ارتقای سیستم خود به ویندوز 10 این فرصت را دارید تا در صورت تغییر نظر، به نسخه قبلی خود برگردید. مایکروسافت در زمان طراحی ویندوز 10 این موضوع را پیش بینی نموده است؛ به همین علت نیز قابلیت دانگرید Downgrade یا بازگشت به نسخه های قبلی را در آن قرار داده است. با ما همراه باشید تا مراحل downgrade از ویندوز 10 به ویندوز 7 یا 8 را توضیح دهیم.
بازگشت از ویندوز 10 به ویندوز 7 یا 8
درست است که ویندوز 10 امکان دانگرید به نسخه های قدیمی تر را پیش بینی و فعال نموده است اما همواره هم این کار امکان پذیر نیست. دراقع باید شرایط مناسب کاملا فراهم باشد تا بتوانید این کار را انجام دهید. بعلاوه شما با استفاده از خدمات کامپیوتری وبلاگ ساعت فانتزی نیز می توانید مشکل خود را به راحتی رفع کنید. برخی از شرایطی که شما امکان دانگرید ویندوز کامپیوتر یا لپ تاپ خود را دارید، به توضیح ذیل هستند:
- قبل از هر چیزی باید ویندوز 10، یک نسخه ارتقا یافته از نسخه های قدیمی تر ویندوز باشد. برای مثال اگر سیستم شما به صورت اورجینال از ویندوز 10 بهره می برد، نمی توانید آن را به نسخه های قبل دانگرید کنید؛ زیرا اصلا نسخه قدیمی تر برای ویندوز در دسترس نیست و به هیچ عنوان امکان ندارد بتوانید این کار را انجام دهید.
- مورد دیگر این که اگر ویندوز 10 را به صورت نصب تمیز یا همان Clean Installation نصب و راه اندازی نموده اید، باز هم امکان دانگرید به نسخه های قبل وجود نخواهد داشت. در فرایند نصب تمیز، درایو ویندوز فرمت می گردد و به همین علت اطلاعات نسخه قبلی سیستم به طور کلی پاک می گردد.
- نکته دیگری که باید درنظر بگیرید، تاریخ نصب ویندوز 10 روی سیستم تان است. ویندوز 10 حدودا یک ماه پس از نصب به شما این اجازه را می دهد که کار با نسخه نو را بسنجید و آنالیز کنید. از طرف دیگر، سیستم عامل در این یک ماه، نسخه قبلی ویندوز را حفظ می نماید تا کاربر درصورت تمایل امکان بازگشت از ویندوز 10 به ویندوز 7 یا 8 را داشته باشد.
اگر 30 روز تمام گردد، سیستم عامل به صورت اتوماتیک به این نتیجه می رسد که شما قصد دارید کارتان را با همین ویندوز فعلی پیش ببرید. به همین علت نسخه قبلی را پاک می نماید تا فضای تازه ای برای ذخیره سازی اطلاعات آزاد گردد. برای این که از قابلیت دانگرید سیستم آگاه شوید، می توانید در قسمت setting آن را آنالیز کنید.
دانگرید از پنجره Recovery در ویندوز 10
بخش دانگرید از ویندوز 10 از کار شامل مراحل متعددی است که باید به نوبت تمام آن ها را رعایت کنید تا بتوانید نسخه قدیمی تر ویندوزتان را پیدا کنید و فرایند دانگرید را از ویندوز استارت بزنید:
- از منوی Start با فشردن کلیدهای ترکیبی l + Windows پنجره تنظیمات را باز کنید.
- در انتها منو گزینه Update and Security را بیابید و انتخاب کنید.
- یک صفحه برای شما باز می گردد که باید از ستون سمت چپ آن گزینه Recovery را انتخاب کنید تا پنجره آن باز گردد.
- در اینجا اگر نسخه قبلی ویندوزتان موجود باشد، سیستم عامل آن را به شما خواهد گفت و ورژن آن را برایتان نمایش خواهد داد.برای مثال برای کاربرانی که نسخه قبلی آن ها ویندوز 7 بوده، عبارت Go back to windows 7 را نمایش می دهد.
- گفتنی است که امکان دانگرید فقط به کاربر Administrator نمایش داده می گردد. شما نباید با اکانت مهمان یا استاندارد، به محیط ویندوز وارد شده باشید.
- اگر قصد دارید از شرایط کاربری خود اطلاعات کسب کنید، باید به منوی استارت نگاهی بیندازید.
- در بالاترین بخش این منو، نام و پروفایل خود را مشاهده می کنید. روی آن کلیک کنید.
- یک منوی کوچک برایتان نمایش داده می گردد که باید گزینه Change account setting را انتخاب کنید.
- در صفحه بعد می توانید نوع حساب کاربری خودتان را ببینید. اگر با حساب کاربری مدیر وارد شده باشید، کلمه Administrator برایتان نمایش داده می گردد.
اکنون که نسخه قدیمی تر ویندوزتان را پیدا نموده اید، می توانید فرایند دانگرید از ویندوز 10 را شروع کنید.
اقداماتی که باید قبل از دانگرید ویندوز انجام دهید
در قسمت قبل گفتیم که با انجام مراحل متعددی که نام بردیم، می توانید فرایند دانگرید از ویندوز 10 را شروع کنید. اما قبل از آن ضروری است این نکات را بلد باشید تا بتوانید آن را به انجام برسانید:
- از اطلاعات مهمی که دارید یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. همواره این احتمال هست که عملیات دانگرید به خوبی پیش نرود. پس در این صورت نباید فایل های مهم تان را از دست بدهید. استفاده کردن از فضای ذخیره سازی ابری یا Cloud یک روش امن و مطمئن برای حفظ و بازیابی نسخه بکاپ است.
- پس از دانگرید ویندوز به نسخه قبلی، بیشتر نرم افزارهای شما پاک خواهند شد و باید دوباره آن ها را نصب کنید. می توانید فهرستی از برنامه های موردنظرتان تهیه کنید و بعد از انتها دانگرید به ریکاوری آن ها مشغول شوید.
- اگر روی ویندوز قبلی خودتان از پسورد استفاده می نموده اید، اطمینان حاصل کنید که پسورد قدیمی تان را به خاطر دارید چون بعد از دانگرید، برای ورود به ویندوز به پسور قبلی خود احتیاج خواهید داشت.
- آخرین نکته ای که باید بدانید، چک کردن شارژ باتری لپ تاپ یا کابل برق کامپیوتر است. خاموش شدن سیستم در زمان فرایند دانگرید باعث بروز مسائل و صدمات نرم افزاری می گردد.
برای تعمیر کامپیوتر در محل از برترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.
محاسبه قیمت برای شما
انجام عملیات و فرایند دانگرید در ویندوز 10
اکنون که تمام نکات و مراحل قبل از بازگشت از ویندوز 10 به ویندوز 7 یا 8 را یاد گرفتید، می توانید عملیات دانگرید ویندوز 10 را شروع کنید. با ما همراه باشید تا به آنالیز چگونگی انجام دانگرید بپردازیم:
- برای این کار به بخش Recovery و سپس به بخش Update and Security بروید.
- از بخش Go back to windows روی گزینه Get Started کلیک کنید.
- در پنجره آبی رنگی که پیش رویتان باز می گردد، از شما درباره علت دانگرید سوال پرسیده شده است. مایکروسافت از این اطلاعات در جهت بهبود بخشیدن آپدیت های بعدی خودش استفاده می نماید. می توانید علت موردنظر خود را از گزینه های موجود تیک بزنید و انتخاب کنید.
- در این مرحله اگر ویندوز 10 شما به روز نباشد، ویندوز به شما اطلاع می دهد. از آن جا که امکان دارد برخی از مسائل نسخه موجود در نسخه نوتر ویندوز 10 رفع شده باشد، سیستم عامل پیشنهاد می نماید قبل از دانگرید کردن، ویندوزتان را به روز کنید. اگر همچنان می خواهید ویندوزتان را به نسخه قبل بازگردانی کنید، باید گزینه No, thanks را انتخاب کنید.
- در این مرحله ویندوز نکاتی که باید قبل از شروع فرایند دانگرید بدانید را به کاربر هشدار می دهد. البته ما تمام این نکات را در قسمت قبلی به طور کامل توضیح دادیم. اگر در خصوص ادامه کار مشکل خاصی ندارید، گزینه Next را بزنید.
- پنجره بعدی هم درباره پسورد نسخه قدیمی ویندوز به کاربر هشدار می دهد. همان طور که قبلا توضیح دادیم برای ورود به نسخه قدیمی باید پسورد قبلی را به خاطر داشته باشید. با کلیک روی گزینه Next به مرحله بعد می روید.
- درنهایت ویندوز بابت استفاده از ویندوز 10 از کاربر تشکر می نماید. با انتخاب گزینه Go back to windows می توانید عملیات دانگرید را استارت بزنید.
- در آخر هم از متصل بودن برق لپ تاپ یا کامپیوترتان به منبع برق متصل شوید.
بیشتر بخوانید: سبک ترین نسخه ویندوز 10 کدام است؟
نتیجه گیری
خیلی از کاربران به دلایل مختلف وقتی که سیستم عامل شان را به ویندوز 10 تغییر می دهند، فورا می خواهند آن را به همان نسخه قبلی که شامل ویندوز 7 یا 8 می گردد برگردانند و بازیابی نمایند. مایکروسافت این امر را میسر نموده است اما باید شرایط لازم برای این کار مهیا باشد. برای مثال اگر سیستم به صورت دیفالت با ویندوز 10 کار کند، دیگر نمی توان downgrade از ویندوز 10 به ویندوز 7 یا 8 را انجام داد؛ زیرا هیچ نسخه قبلی برای آن وجود ندارد.
درضمن برای این که بتوانید نسخه قبلی ویندوزتان را بازیابی کنید، تا 1 ماه فرصت دارید و پس از گذشت 1 ماه دیگر امکان بازگشت از ویندوز به نسخه قبلی را ندارید. بازگشت از ویندوز 10 به ویندوز 7 یا 8 شامل مراحل متعددی است که همه را توضیح دادیم. امیدواریم که این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.
منبع: آچاره