بازار داغ سیگنال فروشی در بورس

به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، این روزها بازار هر آنچه به بورس ارتباط دارد داغ و پرمشتری است؛ از بازار کتاب و فال گیرهای بورسی گرفته تا بازار سیگنال فروشان! سیگنال فروشی که روزگاری تنها در حد ارائه اطلاعات باتجربه ها و قدیمی های بازار به تازه کاران؛ آن هم برای رضای خدای بود، امروز به تجارتی پرسود تبدیل شده است.

بازار داغ سیگنال فروشی در بورس

به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، بنابر آنچه عضو هیات مدیره بورس تهران اعلام نموده 3 هزار کانال و گروه در فضای مجازی به این اسم تشکیل شده که گاه با تبلیغات جذاب و گاه با تبلیغات عجیب وغریب جیب سهامداران مبتدی را خالی می نمایند و از این آشفته بازار سود خود را می برند. اما سیگنال دهی چیست؟ چه پیشینه ای دارد؟ قانونی است؟ و آیا سهامداران مبتدی برای ورود به بازار سرمایه باید به سمت خرید سیگنال بفرایند یا خیر؟

سیگنال دهی چیست؟

سیگنال دهی در بورس، به اعلام قیمت و زمان خاص ورود و خروج از یک شرکت به سرمایه گذاران گفته می گردد. اکنون بیش از 3 هزار سایت در فضای مجازی وجود دارد که سیگنال های خرید و فروش سهام را به صورت لحظه ای به سرمایه گذاران اعلام می نمایند. این سیگنال فروشان به سهامداران می گویند کدام سهم را در چه بازه زمانی خریداری نمایند و در چه بازه زمانی به فروش برسانند. ارائه دهندگان سیگنال معتقدند، بهترین فرصت های معاملاتی بازار را به مشتریان خود معرفی می نمایند. این گونه افراد که اکنون به صورت حقیقی و حقوقی فعالیت دارند، خود را معامله گران خبره و باسابقه ای معرفی نموده و عموما مدعی موفقیت در بازار سرمایه هستند.

سیگنال فروشی؛ قانونی یا غیرقانونی؟

بر اساس قانون بازار اوراق بهادار سیگنال فروشی جرم تلقی می گردد. طبق قانون بازار اوراق بهادار هر شخصی که اقدامات او نوعا به ایجاد ظاهری گمراه نماینده از فرایند معاملات اوراق بهادار یا ایجاد قیمت های کاذب یا اغوای اشخاص به انجام معاملات اوراق بهادار منجر گردد به حبس تعزیری تا پنج سال و جزای نقدی تا پنج برابر سودهای به دست آمده محکوم خواهدشد. با این حال اگر واژه سیگنال را در فضای مجازی جست وجو کنیم می بینیم کانال و گروه های بسیاری به اسم سیگنال ثبت شده است که گاهی حتی در سایت های خبری نیز تبلیغ نموده اند و در سطح ضعیفی این کار را بدون داشتن تخصص و مجوز لازم انجام می دهند. سیدمهدی سدیدی، عضو هیات مدیره بورس تهران اما به تازگی اعلام نموده با تشکیل کمیته فضای مجازی در بورس با سیگنال فروشان برخورد خواهد شد.

سیگنال دهی از چه زمانی مد شد؟

از زمانی که اطلاعات اهمیت پیدا کرد سیگنال دهی هم مهم شد. اما بهروز شهدایی، تحلیلگر و فعال قدیمی بازار سرمایه می گوید سیگنال فروشی در بورس از 20 سال پیش مد شد و روی بورس آمد. از آن موقع تا به امروز افرادی هستند که به یک عده تازه وارد و تازه کار می گویند چه سهمی را در چه زمانی بخرند و در چه زمانی بفروشند.

او در همین حال یادآور می گردد که سیگنال فروشان را نباید با تحلیلگران جمع بست. به گفته او تحلیلگران نقطه مقابل سیگنال فروشان هستند اما متاسفانه گاهی این دو طیف با هم یکسان دیده می شوند. تفاوت تحلیلگران با سیگنال فروشان این است که با علم و دانشی که دارند سهام شرکت های مختلف را آنالیز می نمایند و در نهایت می گویند فلان سهم به این دلیل و آن دلیل از نظرشان چقدر ارزش دارد اما سیگنال فروشان این گونه نیستند.

سیگنال دهندگان قدیمی

شهدایی از تفاوت سیگنال فروشان قدیمی و امروزی نیز غافل نمی گردد و می گوید این طیف در گذر زمان بسیار تغییر نموده و عجیب وغریب شده اند. او با تاکید بر اینکه در گذشته سیگنال فروشی این قدر گسترده و همه گیر نبود می گوید: 15 سال قبل عمق بازار کم بود. آقایان سیگنال فروش یا خودشان پول های خوبی داشتند یا به آدم هایی که پول های درشتی داشتند وصل بودند. به وسیله خالی کردن سهمی سیگنال های خود را اجرایی می کردند و بابت آن پول خوبی از آدم های دیگر می گرفتند. در این میان بسیاری از سیگنال دهندگان قدیمی از این طریق حتی کاسبی هم نمی کردند. یعنی اینطور بود که او می گفت من فلان سهم را خریده ام و سایرین به خاطر اعتمادی که به او داشتند، به سراغ آن سهم می رفتند و می خریدند بنابراین این حرکت همان سیگنال دهی بود.

سیگنال فروشان امروزی

اما الان سیگنال فروشی ها خیلی عجیب وغریب شده است؛ این تعریف شهدایی از شرایط سیگنال فروشان این روزهای بازار سرمایه است. او می گوید: سیگنال فروش های امروز شومن شده اند. شومن هایی که به خاطر گسترش شبکه های اجتماعی بها گرفته اند و با تبلیغات خوش رنگ و لعاب، مردم به ویژه آنهایی را که اطلاعات چندانی نسبت به بازار سرمایه ندارند، فریب می دهند.

این فعال بازار سرمایه با بیان مثالی اضافه می نماید: شیوه کار این افراد این است که در اینستاگرام ویدئو می گذارند در حالی که سوار ماشین مدل بالا هستند و ادعا می نمایند سرمایه شان در مدت کمی رشد بسیار زیادی نموده است! در حالی که در اصل افراد کم سوادی هستند که اگر بازار منفی گردد به دنبال سوراخ موش می گردند و پنهان می شوند. در بازار صعودی هر فردی می تواند سود کند. حتی می توان با چشم بسته سهمی را انتخاب کرد و سود برد اما مهم است که در میان مدت و بلند مدت سود کرد.

چرا بازار سیگنال فروشان سکه شده؟

شهدایی معتقد است رونق بورس موجب شده افراد زیادی جذب بازار سرمایه شوند. این افراد برخلاف قدیمی های بازار که سرد و گرم را چشیده و در کنار سودهای سنگین، ضررهای سنگین را نیز تجربه نموده اند، ضرر را باور ندارند، حتی شاید اسم نمادها را هم بلند نباشند. در این شرایط افراد سودجویی پیدا می شوند که با استفاده از یک سری ابزارهای شرطی و احتمالی پیش بینی هایی می نمایند که در شرایط بازار رو به صعود درست هم از آب در می آید. اما نکته اینجاست که در این بازار که دائما در حال رشد است سهامدار حتی اگر چشمانش را هم ببندد و سهمی را انتخاب کند حتما سود می برد.

او با اظهار تاسف از اینکه مردم به این افراد اعتماد می نمایند، درباره راه چاره جلوگیری از سوءاستفاده سیگنال فروشان می گوید: سازمان بورس آزمون هایی از تحلیلگران می گیرد و با مجوزی که می دهند آنان اجازه فعالیت پیدا می نمایند اما سوال اینجاست آیا نفری که تازه وارد بازار سرمایه شده از سیگنال فروشان گواهینامه و مجوز می خواهد؟ ! پاسخ خیر است. بنابراین معقولانه ترین، بهترین و تنها راه چاره این است که نباید اجازه داد سرمایه گذاری که تازه وارد بازار سرمایه شده خودش به صورت مستقیم معامله کند، بلکه باید سرمایه اش را به کسی که تخصص و مجوز رسمی دارد، بسپرد.

شهدایی وجود صندوق های سرمایه گذاری را یادآور می گردد و می گوید: سهامداران مبتدی و تازه کار باید به سمت صندوق های سرمایه گذاری سوق داده شوند. البته این کار با توصیه حل نمی گردد. یک سال است همه کارشناسان و دلسوزان می گویند مبتدیان مستقیم معامله ننمایند، اما هیچ کس این کار را نکرد. نکته جالب تر اینجاست که خیلی از حرفه ای ها صندوق ها را می خرند! بنابراین راه چاره این است که سازمان بورس به جای توصیه، کد سهامداری را برای کسانی که کمتر از یک سال سابقه حضور در بازار سرمایه دارند، محدود به نمادهای اولیه یا صندوق های سرمایه گذاری کند.

او با تاکید دوباره بر اینکه با توصیه این مساله حل نمی گردد، یادآور می گردد: اکنون نصف فروشنده ها کسانی هستند که پول خود را در سه چهار ماه اخیر وارد بازار نموده اند اما اگر اینها پولشان را به صندوق می بردند با توجه به اینکه دامنه نوسان صندوق آزادتر از سهام است، ریسک بازار کمتر می شد و سهامداران هم در این شرایط کمتر عذاب می کشیدند و نگران می شدند.

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: تجارت نیوز

به "بازار داغ سیگنال فروشی در بورس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازار داغ سیگنال فروشی در بورس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید