آشنایی با طراحی و فراوری قطعات صنعتی به روش های پیشرفته و مدرن
به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، فرآیندهای مورد استفاده برای طراحی و فراوری قطعات صنعتی به طور مداوم در حال تغییر هستند. در حال حاضر شرکت های تخصصی برای فراوری قطعات با کیفیت خوب از روش های مختلفی استفاده می نمایند. به طور مثال ، در حالی که تکنیک های ریخته گری در حال بازگشت به این بخش هستند ، بسیاری از متخصصان ترجیح می دهند اشیایی را که قرار است ساخته شوند ماشینکاری نمایند. در ادامه به روش های ساخت و فراوری قطعات صنعتی به صورت پیشرفته و مدرن می پردازیم.
امروزه با پیشرفت عرصه تکنولوژی ساخت قطعات صنعتی در دنیا گسترده شده و کارخانه ها و کارگاه ها از روش های مختلفی برای فراوری قطعات شان استفاده می نمایند. در زیر به معرفی روش های متنوع ساخت آنها می پردازیم.
انواع روش های طراحی و فراوری قطعات صنعتی
در ساخت انواع قطعات صنعتی باید از مهارت و تجربه کافی بهره برد تا محصولات از استحکام و مقاومت لازم و استاندارد برخوردار باشند. به همین علت کارگاه های مختلف از روش های متنوعی برای فراوری قطعات استفاده می نمایند که آنها را آنالیز خواهیم کرد.
ماشینکاری
ماشینکاری اصطلاحی است که برای توصیف انواع فرآیندهایی استفاده می شود که در آن یک ابزار برش مواد ناخواسته را از یک قطعه برای فراوری یک شکل یا سطح خاص حذف می نماید.
بخش صنعت بی تردید بخش هایی است که از بیشترین قطعات ماشین کاری شده در کارگاه به ویژه در تجهیزات مکانیکی و فراوری استفاده می نمایند. شفت و چرخ دنده تنها چند نمونه از قطعات صنعتی هستند که معمولا در این زمینه استفاده شده و با استفاده از تکنیک های مختلف ماشینکاری فراوری می شوند.
پتک کاری(آهنگری)
البته این روش را نمی توان جزو شیوه های مدرن دانست ؛ اما همچنان رایج است. چون انواع قطعات صنعتی که در این روش ساخته می شوند دارای کیفیت و استحکام بالاتری نسبت به سایر شیوه ها هستند.
مکانیکی
در این روش با شیوه هایی مانند اکستروژن و چکش کاری به فلزاتی شکل می دهند که قابلیت شکل پذیری را دارند.
جوشکاری
در روش جوشکاری قطعات صنعتی مختلف به وسیله جوشکاری به هم متصل می شوند ؛ به طوری که با استفاده از قطعات ساده ، قطعات پیچیده فراوری می شود.
متالوژی پودر
در این روش ، قالب گیری قطعات فلزی با اعمال فشار بسیار بالا بر روی پودرهای فلزی صورت می گیرد.
ریخته گری
در این روش ، فلز تا دمای ذوب گرم شده و از مذاب آن برای فراوری و ساخت قطعات صنعتی استفاده می شود.
قالب گیری چرخشی و تزریق پلاستیک
قالب گیری چرخشی تکنیکی است که برای ساخت قطعات صنعتی مفید در بخش های اسباب بازی ، کشاورزی ، هوانوردی ، آب و فاضلاب استفاده می شود. این روش شامل قالب گیری قطعات با استفاده از سیستم چرخشی است. انواع رنگ ها و گاهی اشکال پیچیده را می توان به وسیله این فرآیند به دست آورد.
بنابراین طراحان می توانند قطعاتی را با یا بدون برش ، توخالی ، باز ، دانه دار ، با ظاهری صاف ، دو جداره یا تک جداره فراوری نمایند. فوم نیز می تواند بدون جوش و فشار اضافه شود. حتی در هنگام چسباندن یا قرار دادن لوازم جانبی ، قطعات بدون علامت باقی می مانند.
تزریق پلاستیک اغلب در ساخت محفظه های محصولات الکترونیکی ، مبلمان باغ ، ظروف آشپزخانه ، اسباب بازی ها و غیره استفاده می شود. استفاده از آن بیشتر در طراحی و ساخت محصولات با تکنولوژی بالا مانند کامپیوتر ، تبلت ، گوشی های هوشمند و غیره شناخته شده است. این ماده ضدآب است. در مقایسه با فلز ، چوب و بتن ، سبک و انعطاف پذیر است. عمر طولانی و هزینه کمتری دارد. با یک عملیات واحد ، می توان قطعات تمام شده با روکش ها و شکل های کم و بیش پیچیده را به دست آورد.
مزایای روش فراوری ریخته گری
در بخش صنعتی ، فن آوری های ریخته گری به وسیله بسیاری از متخصصان برای ساخت قطعات صنعتی خاص استفاده می شود. فرآیند فراوری شامل ساخت قالب و ریخته گری قسمتی است که قرار است ساخته شود. بنابراین ، آلیاژ مایع یا فلز در قالب ریخته می شود تا با پیروی از شکل های بیرونی و داخلی آن ، قسمتی را بازفراوری کند. به لطف دقت تکنیک ، هزینه های مواد و ماشینکاری کمتر است. از این فرآیند برای طراحی قطعات پیچیده با حفره یا حتی قطعات ساده نیز استفاده می شود.
عناصری که ماشین کاری آنها سخت است باید این فرآیند را طی نمایند. آنها به طور کلی حاوی میزان زیادی چدن و سیلیکون هستند و نمی توان آنها را با پتک زنی ، آهنگری یا نورد به دست آورد. قطعات صنعتی با وزن چند گرم یا صدها تن به صورت تکی یا سری بزرگ ساخته می شوند.
منبع: اتاق