توسعه نانوفناوری در روزهای کرونایی، مشارکت 84هزار دانش آموز و معلم در برنامه های ترویجی

به گزارش وبلاگ ساعت فانتزی، اگرچه شیوع کرونا بر تمامی رویدادهای ترویجی و آموزشی تاثیرگذاشت اما توسعه نانوفناوری در سطح دانش آموزی به راه خود ادامه می دهد.

توسعه نانوفناوری در روزهای کرونایی، مشارکت 84هزار دانش آموز و معلم در برنامه های ترویجی

به گزارش گروه علم و پیشرفت وبلاگ ساعت فانتزی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از عوامل اثرگذار بر برنامه های ترویج دانش آموزی در سال های اخیر، شیوع ویروس کرونا در کشور بود. با این وجود فرایند آموزش و ترویج نانوفناوری با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری به راه خود ادامه می دهد، به طوری که 84هزار و 187 دانش آموز و معلم در برنامه ها و رویدادهای آموزشی، ترویجی و فناورانه نانوفناوری مشارکت داشتند.

با حمایت این ستاد، در مجموع 568هزار و 868 دانش آموز و معلم در برنامه های عمومی مدارس از دوره های عمومی بهره مند شدند. بعلاوه 111هزار دانش آموز در مرحله نخست المپیاد دانش آموزی نانو مشارکت کردند که 314 دانش آموز به مرحله سوم المپیاد راه یافتند.

رقابت چشمگیر دانش آموزان در قالب المپیاد

یکی از برنامه های دانشی و ترویجی در این حوزه، المپیاد دانش آموزی نانو است که با هدف جلب مشارکت دانش آموزان مدارس و پژوهش سراهای دانش آموزی سراسر کشور در 3 مرحله و البته در قالبی متفاوت با توجه به شیوع ویروس کرونا برگزار گردید.

علاوه بر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری، مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان، باشگاه دانش پژوهان جوان و نهادهای ترویجی غیردولتی مانند شرکت های دانش بنیان، شرکت های خلاق و فعالان خصوصی در حوزه آموزش فناوری نانو در اجرای المپیاد، همکاری و مشارکت داشتند.

152 نهاد ترویجی به صورت گروهی مشارکت دانش آموزان را در این رویداد جلب کردند که در مجموع 51 نهاد شامل یک شرکت خصوصی و 50 پژوهش سرای دانش آموزی هر کدام پیروز به ثبت نام بیش از 50 دانش آموز در این دوره شده اند. در مجموع 19 دوره با حضور یک هزار و 180 داوطلب به وسیله مدرسان باشگاه دانش آموزی فناوری نانو به صورت برخط در سایت باشگاه نانو برگزار گردید.

در خاتمه مرحله نخست، 408 دانش آموز توانستند به مرحله بعدی ورود نمایند. این المپیاد با معرفی برگزیده های نهایی یک مرحله دیگر از ترویج و آشناسازی دانش آموزان با این عرصه فناورانه را پشت سر گذاشت.

جشنواره دانش آموزی علوم و فناوری نانو

بعلاوه یازدهمین جشنواره دانش آموزی علوم و فناوری نانو یکی دیگر از رویدادهای ترویجی و آموزشی با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری است که به صورت مجازی برگزار گردید و دانش آموزان از طرح های خود دفاع کردند. این جشنواره با هدف افزایش سواد نظری دانش آموزان و به رقابت گذاشتن مهارت و کار عملی آن ها در حوزه فناوری نانو است. دانش آموزان باید روش انجام یک کار پژوهشی یا فراوری محصول را با شرکت در این رقابت دانش آموزی آموزش ببینند.

بیش از 143 مقاله به این جشنواره رسید که در نهایت 23 طرح برتر در حوزه های مختلف و 28 طرح شایسته تقدیر شناخته شد.

بهره برداری 54هزار دانش آموز از آزمایشگاه های آموزشی فناوری نانو

با وجود این که شیوع ویروس کرونا، حضور دانش آموزان در آزمایشگاه ها را با محدودیت های جدی روبرو کرد و بازدید از آزمایشگاه و برگزاری کارگاه های حضوری را به حدأقل رساند، اما بیش از 54هزار و 724 نفر در قالب شبکه توانا آموزش دیده اند که بستری برای آموزش غیرحضوری در این حوزه است.

حمایت از ترویج دهندگان فناوری نانو

بعلاوه ترویج نمایندگان فناوری نانو در آموزش و پرورش در قالب حمایت از پژوهش سراهای فعال به وسیله ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری مورد حمایت قرار گرفته اند. بیش از مروج نانو فناوری در قالب کارگاه آمادگی المپیاد دانش آموزی و یک هزار و 741 دبیر در قالب دوره ضمن خدمت حمایت شدند.

با ایجاد زیرساخت اموزش مجازی در قالب دوره آموزش مجازی پنجشنبه های نانویی، بیش از 20هزار و 346 فعال در حوزه ترویج نانوفناوری آموزش دیدند. 9 جلسه از نشست های نانویی در امسال برگزار گردید.

در این جلسات علاوه بر معرفی محورهای مختلف مسابقه های نانوفناوری، شناخت ویژگی ها و کاربردهای فناوری نانو در بخش های مختلف صنعتی آموزش داده می گردد.

این دوره برای افزایش آمادگی دانش آموزان و استادان راهنمای آن ها برای حضور در دومین مسابقه کشوری فناوری نانو برگزار می گردد.

بعلاوه علاوه بر برگزاری دوره کشوری ضمن خدمت نانو برای دبیران که با همکاری قطب نانو اجرایی شد و در این دوره ها که شامل جلسه عمومی و 6 جلسه تخصصی برای معلمان و دبیران است؛ محتوایی شامل مبانی فناوری نانو، رو شهای سنتز مواد نانو و بعلاوه روش های مشخصه یابی در فناوری نانو آموزش داده می گردد.

فرایند پویا و ادامه دار ترویج نانوفناوری

ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف آشناسازی جامعه دانش آموزی، در امتداد برنامه های ترویجی و آموزشی سال گذشته در امسال هم این فرایند را ادامه داده است و علاوه بر آموزش، برنامه ساماندهی و توسعه محصولات آموزشی فناوری نانو را با تمرکز بر شناسایی و تنوع محصولات آموزشی موجود و هم توسعه محصولات تازه و توسعه بازار آن ها پیگیری می نماید.

منبع: خبرگزاری فارس

به "توسعه نانوفناوری در روزهای کرونایی، مشارکت 84هزار دانش آموز و معلم در برنامه های ترویجی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توسعه نانوفناوری در روزهای کرونایی، مشارکت 84هزار دانش آموز و معلم در برنامه های ترویجی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید